Hoe mindfulness in mijn leven kwam
Mijn eerste kennismaking met mindfulness was toen mijn jongste dochter een training mindfulness voor tieners ging volgen. Op afstand kreeg ik iets mee over de oefeningen die zij daar deed: mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Een jaar later zijn mijn partner en ik ook een training gaan volgen en dat was echt een eye-opener. Ik begon op te merken hoe zeer ik vanuit mijn hoofd leefde. Doordat ik leerde om ook mijn lichamelijke reacties en mijn emoties op te merken, te erkennen en ruimte te geven, werd mijn leven veel rijker. Ik vond en vind de beoefening van mindfulness zo veel geluk en wijsheid toevoegen aan het leven, dat gun ik iedereen.
Ik heb geleerd dat alle stappen die je zet in het leven, ervaringen zijn die ertoe doen. Al die stappen maken dat ik nu ben wie ik ben en dat ik nu doe wat ik nu wil doen. En daardoor weet ik wat ik het liefste wil: heel veel mensen laten ervaren wat beoefening van mindfulness hen kan brengen. Mijn achtergrond
Als pedagoog en adviseur heb ik afgelopen jaren veel projecten begeleid in het sociaal domein. Ik heb veel geleerd over hoe organisaties werken en over hoe nieuw beleid gemaakt wordt. Ook heb ik teams begeleid in hun ontwikkeling, kwaliteitsdagen georganiseerd en intervisie begeleid. Mijn hart ligt bij de uitvoering en bij preventie en daar heb ik mooie projecten in mogen begeleiden. Ik vind het heel goed dat de uitvoerende professionals steeds eerder en meer betrokken worden bij het beleid. De uitvoerende professionals kunnen echt het verschil maken voor de samenleving. Tegelijkertijd komt er zo steeds meer op het bord van de uitvoerders. Ik wil als mindfulnesstrainer graag de uitvoerende professionals hierin ondersteunen.
Als moeder in een samengesteld gezin heb ik ervaren dat het erg belangrijk is om veel aandacht te blijven besteden aan hoe de verandering ervaren wordt door ieder gezinslid. Sommige kinderen bewegen heel flexibel mee met de beslissingen van de ouders/ verzorgers, anderen gaan juist heftig in verzet. Ik vind het belangrijk om niet te focussen op problemen, maar om met elkaar te leren dat moeilijke dingen bij het leven horen. In de beoefening van mindfulness heb ik geleerd om minder te oordelen en met meer aandacht voor alles wat zich aandient, te bouwen aan een betere relatie met mijzelf en met de mensen om mij heen. “Als trainer en als mens hecht ik veel waarde aan een open sfeer. Ik vind het belangrijk dat jij je goed voelt bij mij als trainer, neem dus gerust contact op bij vragen of voor meer informatie. Ook is het mogelijk om kosteloos en vrijblijvend een (telefonisch) kennismakingsgesprek in te plannen.” Gecertificeerd VMBN mindfulness trainer:
Lia Kleijweg, trainer en eigenaar van To Dendro Mindfulness is gecertificeerd als 1ste graads trainer, de hoogste categorie van de VMBN, de beroepsvereniging van mindfulness trainers in Nederland en België.
Dit maakt het mogelijk om aanspraak te maken op een vergoeding vanuit de ziektekostenverzekering. Daarnaast is Lia pedagoog en coach. Zij kent het werkveld van zorg- en welzijn van binnenuit: afgelopen 10 jaar heeft zij als adviseur in het sociaal domein gewerkt. Lia heeft de opleiding gedaan aan de Radboud universiteit. De trainer gaat respectvol en integer om met ieders ervaringen die gedeeld worden in gesprekken en in de training. Kijk hier voor het privacy statement en de algemene voorwaarden |
|
Klik hier om te bewerken.